Bílý chřest zapečený s prosciuttem, parmezánem a rajčaty

Doba přípravy
Created with Sketch. 30  min 
Počet porcí
4
Ingredience

16 – 20 výhonků bílého chřestu
16 – 20 tenkých plátků sušené šunky (prosciutto, schinkenspeck, pršut…)

100 g parmezánu (nejlépe čerstvě nastrouhaného)
2 rajčata (nakrájená na kolečka asi 3 mm)
50 – 100 ml olivového oleje

  1. Chřest uvaříme dle základního receptu.
  2. Po zchlazení ve studené vodě osušíme na kuchyňské utěrce a každý výhonek zabalíme do plátku sušené šunky (pokud jsou plátky příliš velké, můžeme je rozpůlit – stačí, když je výhonek zabalený alespoň ze ⅔).
  3. Na dno zapékací misky zastříknuté olivovým olejem dáme chřest zabalený v šunce, poklademe rajčaty (nakrájenými na cca 3mm silná kolečka) a posypeme nastrouhaným parmezánem a ještě zastříkneme olivovým olejem.
  4. V troubě předehřáté na 200°C zapečeme cca 10 min až sýr lehce zezlátne.
  5. Podáváme samostatně jako teplý předkrm nebo s pečivem a míchaným salátem jako hlavní chod.

Další recepty

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Špenátové wafle s chřestem, zakysanou smetanou a bylinkami

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 6

Chřestové rizoto z chřestových slavností

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Nejlepší chřestová polévka z letošních chřestových slavností

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 7

Grilovaná krkovice, zelný salát s křenem, chřest

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní kuřátka s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové ragú

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Krémová polévka z bílého chřestu s blanšírovaným hráškem a česnekovými krutony

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018