Bílý chřest zapečený se šunkou a ementálem

Doba přípravy
Created with Sketch. 30  min 
Počet porcí
4
Ingredience

16 výhonků bílého chřestu
8 plátků dušené šunky

8 plátků tvrdého sýra ementálského typu (madeland, leerdamer, maasdamer, ementaler)
cca 30g másla

  1. Chřest uvaříme dle základního receptu.
  2. Po zchlazení ve studené vodě výhonky osušíme na kuchyňské utěrce.
  3. Na dno zapékací misky rozložíme plátky šunky, na ně rozdělíme po chřest – na jeden plátek šunky dva výhonky, poklademe vločkami másla a na ně položíme plátky sýra.
  4. V troubě předehřáté na 200°C zapečeme cca 15 min až se sýr roztaví.
  5. Podáváme s listovým salátem.

Další recepty

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Špenátové wafle s chřestem, zakysanou smetanou a bylinkami

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 6

Chřestové rizoto z chřestových slavností

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Nejlepší chřestová polévka z letošních chřestových slavností

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 7

Grilovaná krkovice, zelný salát s křenem, chřest

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní kuřátka s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové ragú

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Krémová polévka z bílého chřestu s blanšírovaným hráškem a česnekovými krutony

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018