Chřestová polévka s řeřichou

Doba přípravy
Created with Sketch. 40  min 
Počet porcí
6
Ingredience

500 g zeleného chřestu
125 ml mléka
150 g ušlehané smetany

1 a půl lžíce hladké mouky
sůl, pepř
2 lžíce másla
hrst řeřichy

  1. Chřest uvaříme v půl litru vody se solí, cukrem a máslem.
  2. Uvařený chřest z vývaru vyndáme, nakrájíme na kousky a dáme do polévkové mísy.
  3. Rozmícháme mouku v mléce a zahustíme s ní vývar.
  4. Krátce povaříme
  5. Nalijeme k chřestu do polévkové mísy, přidáme ušlehanou smetanu a posypeme řeřichou.

Další recepty

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Špenátové wafle s chřestem, zakysanou smetanou a bylinkami

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 6

Chřestové rizoto z chřestových slavností

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Nejlepší chřestová polévka z letošních chřestových slavností

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 7

Grilovaná krkovice, zelný salát s křenem, chřest

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní kuřátka s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové ragú

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Krémová polévka z bílého chřestu s blanšírovaným hráškem a česnekovými krutony

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018