Chřestový závin s rebarborou

Chřestový závin s rebarborou
4 (80%) 6 votes

Ingredience:

16 – 20 výhonků bílého chřestu
1 balení listového těsta (použijeme už rozválené)
200 g rebarbory
mletá skořice

 
100 g vanilkového cukru
hrst loupaných a rozpůlených mandlí
10 g másla
1 vejce
Chřestový závin s rebarborou Chřestový závin s rebarborou Chřestový závin s rebarborou
  1. Chřest uvaříme dle základního receptu, ve kterém VYNECHÁME SŮL.
  2. Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na kuchyňské utěrce, odřízneme špičky tak, aby nám zbyly stejně dlouhé a stejně široké výhonky a rovnoměrně rozložíme na rozválené listové těsto.
  3. Posypeme mletou skořicí a vanilkovým cukrem – asi 50 g.
  4. Rebarboru nakrájenou na asi 3 mm silné kousky lehce orestujeme na másle, posypeme 50 g vanilkového cukru, necháme zkaramelizovat a vychladnout. Po vychladnutí rozprostřeme na chřest.
  5. Zabalíme závin, poklademe rozpůlenými mandlemi a potřeme rozšlehaným vejcem.
  6. Pečeme v troubě předehřáté cca 200 °C cca 25-30 minut – dozlatova.
Chřestový závin s rebarborou Chřestový závin s rebarborou Chřestový závin s rebarborou

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 25 minut + 30 minut pečení
Tip: Z odříznutých špiček můžeme udělat dezert – viz recept Chřestové špičky s jahodovo-tvarohovým krémem.

Chřestový závin s rebarborou Chřestový závin s rebarborou