Gnocchi s chřestem

Gnocchi s chřestem
4.42 (88.33%) 12 votes

Ingredience:

1 svazek bílého chřestu (cca 400 g)
600 g gnocchi
50 ml smetany
20 g másla

100 g koktejlových rajčat
100 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
sůl
mletý černý pepř
Gnocchi s chřestem Gnocchi s chřestem Gnocchi s chřestem
  1. Odkrojíme a odstraníme dřevnaté konce chřestu. Chřest nakrájíme na špalíčky.
  2. Spaříme kousky chřestu ve vroucí osolené vodě 2 min. Poté chřest ihned slijeme, opláchneme studenou vodou a dáme stranou.
  3. Gnocchi uvaříme v dotatečném množství vroucí osolené vody – až vyplavou, jsou hotové.
  4. Mezitím ve velké hluboké pánvi na másle krátce opečeme špalíčky chřestu, přidáme rajčátka překrájená na poloviny, prohřejeme, zjemníme smetanou a podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Smícháme s uvařenými noky a hned podáváme ozdobené hoblinami parmezánu.

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 25 minut

Gnocchi s chřestem Gnocchi s chřestem Gnocchi s chřestem