Penne se smetanou a chřestem

Doba přípravy
Created with Sketch. 25  min 
Počet porcí
4
Ingredience

1 svazek čerstvého mladého chřestu (cca 300 – 400 g)
400 g sušených těstovin penne
25 g másla
200 ml smetany ke šlehání
30 ml suchého bílého vína

90 – 115 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
30 ml směsi nakrájených čerstvých bylinek jako např. bazalka, petržel, kerblík, majoránka a oregáno
sůl
mletý černý pepř

  1. Odkrojíme a odstraníme dřevnaté konce chřestu. Chřest šikmo nakrájíme na kousky tvarem i délkou připomínající těstoviny penne.
  2. Spaříme kousky chřestu ve vroucí osolené vodě 2 min., špičky pouze 1 min.. Poté chřest ihned slijeme, opláchneme studenou vodou a dáme stranou.
  3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
  4. Mezitím ve středně velké hluboké pánvi smícháme máslo a smetanu, podle chuti osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Vaříme několik minut při mírné teplotě až omáčka zhoustne.
  5. Pak přidáme chřest, víno a asi polovinu nastrouhaného parmazánu. Ochutnáme a dochutíme, ohříváme při mírné teplotě.
  6. Hotové těstoviny slijeme a přeložíme do předehřáté mísy. Zalijme je omáčkou, posypeme čerstvými bylinkami a důkladně promícháme. Ihned podáváme, posypané zbývajícím parmazánem.

Další recepty

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Špenátové wafle s chřestem, zakysanou smetanou a bylinkami

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 6

Chřestové rizoto z chřestových slavností

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Nejlepší chřestová polévka z letošních chřestových slavností

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 7

Grilovaná krkovice, zelný salát s křenem, chřest

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní kuřátka s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové ragú

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Krémová polévka z bílého chřestu s blanšírovaným hráškem a česnekovými krutony

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018