Salát ze syrového bílého chřestu

Salát ze syrového bílého chřestu
4 (80%) 9 votes

Ingredience:

1 svazek bílého chřestu (16 – 20) výhonků
cca 400 g mixu listových salátů (můžeme koupit již natrhané a umyté – běžně v supermarketu)

 
1 citron
1 pomeranč
čerstvě mletý pepř
100 – 150 ml olivového oleje
Salát ze syrového chřestu Salát ze syrového chřestu Salát ze syrového chřestu
  1. Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce. Odkrojíme i hlavičky (cca 3cm) – ty si schováme na ozdobu – pokud jsou výhonky příliš silné, rozkrojíme hlavičky podélně napůl.
  2. Zbytek výhonků oloupeme a škrabkou na zeleninu z nich nakrájíme cca 3cm dlouhé hobliny.
  3. Smícháme vymačkanou šťávu z citrónu a pomeranče s olivovým olejem a trochou mletého pepře.
  4. Tento dresing promícháme s chřestovými hoblinami a necháme asi 20 minut marinovat.
  5. Smícháme s mixem listových salátů, rozdělíme do misek a ozdobíme chřestovými hlavičkami.
  6. Podáváme jako přílohu např. ke grilovaným masům nebo rybám nebo samostatně jako lehký hlavní chod.

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 20 minut + 20 minut marinování

Salát ze syrového chřestu
Příspěvek byl publikován v rubrice Saláty se štítky a jeho autorem je Martin Siebert. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.