Tagliatelle ze syrového bílého chřestu se studenou rajčatovou omáčkou
Doba přípravy
X min
Počet porcí
Y
Ingredience
Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce. Odkrojíme i hlavičky (cca 3cm) – ty si schováme na ozdobu – pokud jsou výhonky příliš silné, rozkrojíme hlavičky podélně napůl.
Zbytek výhonků oloupeme a škrabkou na zeleninu z nich nakrájíme dlouhé nudličky.
Smícháme vymačkanou šťávu z citrónu s olivovým olejem a trochou mletého pepře.
Tento dresing promícháme s chřestovými nudlemi a necháme asi 40 minut marinovat.
Pasírovaná rajčata smícháme s nasekaným oregánem, polévkovou lžící olivového oleje, polévkovou lžící citrónové šťávy a prolisovaným stroužkem česneku.
Servírujeme v hlubokých talířích – chřestové nudle přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem, ozdobíme chřestovými hlavičkami a snítkou oregána.