Tagliatelle ze syrového bílého chřestu se studenou rajčatovou omáčkou

Tagliatelle ze syrového bílého chřestu se studenou rajčatovou omáčkou
4.6 (92%) 10 votes

Ingredience:

½ svazku bílého chřestu (8 – 10) výhonků
1l pasírovaných rajčat (koupíme běžně v supermarketu ve skle nebo kartonu)
1 citron

100 g čerstvě strouhaného parmezánu
půl hrsti čerstvého oregána nasekaného najemno
čerstvě mletý pepř
50 – 100 ml olivového oleje
1 stroužek česneku
Tagliatelle z chřestu s rajčatovou omáčkou Tagliatelle z chřestu s rajčatovou omáčkou Tagliatelle z chřestu s rajčatovou omáčkou
  1. Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce. Odkrojíme i hlavičky (cca 3cm) – ty si schováme na ozdobu – pokud jsou výhonky příliš silné, rozkrojíme hlavičky podélně napůl.
  2. Zbytek výhonků oloupeme a škrabkou na zeleninu z nich nakrájíme dlouhé nudličky.
  3. Smícháme vymačkanou šťávu z citrónu s olivovým olejem a trochou mletého pepře.
  4. Tento dresing promícháme s chřestovými nudlemi a necháme asi 40 minut marinovat.
  5. Pasírovaná rajčata smícháme s nasekaným oregánem, polévkovou lžící olivového oleje, polévkovou lžící citrónové šťávy a prolisovaným stroužkem česneku.
  6. Servírujeme v hlubokých talířích – chřestové nudle přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem, ozdobíme chřestovými hlavičkami a snítkou oregána.

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut marinování

Tagliatelle z chřestu s rajčatovou omáčkou Tagliatelle z chřestu s rajčatovou omáčkou Tagliatelle z chřestu s rajčatovou omáčkou