Chřestový závin s rebarborou

Doba přípravy
Created with Sketch. 55  min 
Počet porcí
4
Ingredience

16 – 20 výhonků bílého chřestu
1 balení listového těsta (použijeme už rozválené)
200 g rebarbory
mletá skořice

100 g vanilkového cukru
hrst loupaných a rozpůlených mandlí
10 g másla
1 vejce

  1. Chřest uvaříme dle základního receptu, ve kterém VYNECHÁME SŮL.
  2. Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na kuchyňské utěrce, odřízneme špičky tak, aby nám zbyly stejně dlouhé a stejně široké výhonky a rovnoměrně rozložíme na rozválené listové těsto.
  3. Posypeme mletou skořicí a vanilkovým cukrem – asi 50 g.
  4. Rebarboru nakrájenou na asi 3 mm silné kousky lehce orestujeme na másle, posypeme 50 g vanilkového cukru, necháme zkaramelizovat a vychladnout. Po vychladnutí rozprostřeme na chřest.
  5. Zabalíme závin, poklademe rozpůlenými mandlemi a potřeme rozšlehaným vejcem.
  6. Pečeme v troubě předehřáté cca 200 °C cca 25-30 minut – dozlatova.

Další recepty

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Špenátové wafle s chřestem, zakysanou smetanou a bylinkami

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 6

Chřestové rizoto z chřestových slavností

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Nejlepší chřestová polévka z letošních chřestových slavností

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 7

Grilovaná krkovice, zelný salát s křenem, chřest

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní kuřátka s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové ragú

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Krémová polévka z bílého chřestu s blanšírovaným hráškem a česnekovými krutony

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018