Bílý chřest s ricottovým dipem, grilovaným sýrem halloumi a novými pečenými bramborami

Doba přípravy
Created with Sketch. 30  min 
Počet porcí
4
Ingredience

Suroviny na 2 porce:
1 svazek bílého chřestu (500g)
200 g řeckého sýru halloumi
6 menších raných brambor
1 vajíčko uvařené naměkko
olivový panenský olej
sůl

Dip:
125 g ricotty
hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, pažitka)
3 lžíce olivového panenského oleje
2 stroužky rozmačkaného česneku
sůl

  1.  Nejdříve omyjeme brambory, rozčtvrtíme je na měsíčky, posolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme péct
  2. Chřest oloupeme a odkrojíme spodní dřevnatou část
  3. Vaříme v osolené vodě 8 minut, podle velikosti stvolů.
  4. Ricottu rozmícháme s olivovým olejem, vmícháme čerstvé bylinky a rozdrcený česnek.
  5. Sýr nakrájíme na centimetrové plátky, potřeme olejem a opečeme na grilovací pánvi z obou stran.
  6. Když jsou brambory měkké, cca po 15 minutách, promícháme je opatrně v misce s olivovým olejem.
  7. Takto upravit můžete i zelený chřest, ten se nemusí loupat, stačí odlomit nebo odříznout spodní část. Doba varu je kratší, stačí 3-4 minuty.

Recept pro Vás připravila foodbloggerka Dagmar Brixxová

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové makarony s citronem

Created with Sketch. 20  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřest v rohlíku

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bramborový salát s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestová pomazánka

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 8

Chřestové risotto s parmesánem šéfkuchaře Benetky

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018