Chřest zapečený s bramborami a sýrem brie

Doba přípravy
Created with Sketch. 50  min 
Počet porcí
4
Ingredience

12 – 16 výhonků chřestu (bílý, zelený nebo obojí)
10 menších brambor (asi ¾ kg)

250 g sýru brie nebo jiného sýru s bílou plísní
muškátový oříšek
50 ml olivového oleje

  1. Chřest uvaříme dle základního receptu.
  2. Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na plátky asi 3 mm silné, poklademe na dno zapékací misky a zastříkneme olivovým olejem.
  3. Na brambory rozložíme uvařený chřest, poklademe sýrem nakrájeným na plátky a posypeme asi ½ nastrouhaného muškátového oříšku (asi 1 čajová lžička, pokud používáme mletý).
  4. V troubě předehřáté na 180°C zapečeme cca 15 – 20 min až se sýr roztaví.
  5. Podáváme například se salátem z čerstvé zeleniny.

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestová pomazánka

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bílý chřest s ricottovým dipem, grilovaným sýrem halloumi a novými pečenými bramborami

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 8

Chřestové risotto s parmesánem šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 6

Dvoubarevný chřestový krém s pošírovaným vejcem a kaviárem

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřest se strouhankou a holandskou omáčkou šéfkuchaře Benetky

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018