Chřest zapečený s prosciuttem a gorgonzolou

Doba přípravy
Created with Sketch. 30  min 
Počet porcí
4
Ingredience

16 – 20 výhonků chřestu (bílý, zelený nebo obojí)
8 – 12 tenkých plátků sušené šunky (prosciutto, schinkenspeck,pršut…)

200 g gorgonzoly
hrst hladké zelené petrželky nasekané najemno (nemusí být)
50 – 100 ml olivového oleje

      1. Chřest uvaříme dle základního receptu.
      2. Po zchlazení ve studené vodě osušíme na kuchyňské utěrce výhonky zabalíme po 4 – 5 (1 porce) do 2 -3 plátků sušené šunky (podle velikosti).
      3. Vložíme do zapékací misky, zastříkneme olivovým olejem a poklademe gorgonzolou nakrájenou na plátky a petrželkou.
      4. V troubě předehřáté na 200°C zapečeme cca 10 – 15 min až se sýr roztaví.
      5. Podáváme například s topinkami a grilovanými rajčaty.

 

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové makarony s citronem

Created with Sketch. 20  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřest v rohlíku

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bramborový salát s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestová pomazánka

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bílý chřest s ricottovým dipem, grilovaným sýrem halloumi a novými pečenými bramborami

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018