Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Doba přípravy
Created with Sketch. 30  min 
Počet porcí
4
Ingredience

500 g zeleného chřestu
olivový olej
sezamový olej
zázvor na drobno
zelené papričky
pak choi, mrkev na nudličky
česnek, houby shitake
červená cibule, koriandr
Ketjap manis (sladká sojová omáčka)
Kikkoman, saké, med

Vyzkoušejte “Stir Fry” ze zeleného chřestu tak, jak ho připravuje šéfkuchař hotelu Art Noveau Palace Hotel Prague Radek Benetka.

  1. Zelený chřest očistíme, oloupeme vespodu, krátce povaříme ve vodě se solí a kapkou citronu.
  2. Nakrájíme zeleninu na nudličky.
  3. Ve woku zpěníme a nudličky nakrájenou mrkev, papriku, houby, pak choi a cibuli a prudce opékáme asi 2 minuty.
  4. Přidáme zelený chřest.
  5. Odvaříme trochou vína saké, necháme odpařit.
  6. Zakápneme trochou ketjapu a sojové omáčky kikkoman.
  7. Přidáme trochu medu a povaříme do zhoustnutí.
  8. Před podáváním přidáme nasekaný koriandr.

Další recepty

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 3

Tarhoňa s chřestem a brynzou

Created with Sketch. 20  min  #Meals Created with Sketch. 20

Chřestové máslo

Created with Sketch. 15  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové pesto

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 3

Domácí chřestový Poke Bowl

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jemný chřestový krém s limetkovými listy

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 3

Chřestové Penne Primavera

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018