16 – 20 výhonků bílého chřestu
1 balení listového těsta (použijeme už rozválené)
200 g rebarbory
mletá skořice
100 g vanilkového cukru
hrst loupaných a rozpůlených mandlí
10 g másla
1 vejce
Chřest uvaříme dle základního receptu, ve kterém VYNECHÁME SŮL.
Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na kuchyňské utěrce, odřízneme špičky tak, aby nám zbyly stejně dlouhé a stejně široké výhonky a rovnoměrně rozložíme na rozválené listové těsto.
Posypeme mletou skořicí a vanilkovým cukrem – asi 50 g.
Rebarboru nakrájenou na asi 3 mm silné kousky lehce orestujeme na másle, posypeme 50 g vanilkového cukru, necháme zkaramelizovat a vychladnout. Po vychladnutí rozprostřeme na chřest.
Zabalíme závin, poklademe rozpůlenými mandlemi a potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme v troubě předehřáté cca 200 °C cca 25-30 minut – dozlatova.