Dvoubarevný chřestový krém s pošírovaným vejcem a kaviárem
Doba přípravy
60 min
Počet porcí
6
Ingredience
Suroviny pro 6-8 porcí
1kg zelený a bílý chřest
200 ml olivového oleje
200 g másla
4 vejce
100 g cibule
100 g pórku
lžíce šalotky
300 ml smetany
200 g čerstvý listový špenát
10 g kaviáru
pepř a sůl dle chuti
Bílý chřest pečlivě oloupeme, zelený začistíme.
Slupky necháme vařit v osolené vodě s trochou cukru, citronem a kouskem bílého chleba asi hodinu.
V hrnci orestujeme šalotku a cibulku s pórkem.
Přidáme očištěný bílý chřest povařený v procezeném vývaru do měkka a rozmixujeme s máslem a trochou smetany.
Polovinu odložíme a zbytek rozmixujeme se spařeným zeleným chřestem a listy špenátu.
Vejce vaříme při 62 stupních asi 45 minut.
Při podávání vejce vyklepneme do talíře, přelijeme polévkou,přidáme kousky chřestu a kaviár.