Dvoubarevný chřestový krém s pošírovaným vejcem a kaviárem

Doba přípravy
Created with Sketch. 60  min 
Počet porcí
6
Ingredience

Suroviny pro 6-8 porcí

1kg zelený a bílý chřest
200 ml olivového oleje
200 g másla
4 vejce
100 g cibule
100 g pórku
lžíce šalotky
300 ml smetany
200 g čerstvý listový špenát
10 g kaviáru
pepř a sůl dle chuti

 

    1. Bílý chřest pečlivě oloupeme, zelený začistíme.
    2. Slupky necháme vařit v osolené vodě s trochou cukru, citronem a kouskem bílého chleba asi hodinu.
    3. V hrnci orestujeme šalotku a cibulku s pórkem.
    4. Přidáme očištěný bílý chřest povařený v procezeném vývaru do měkka a rozmixujeme s máslem a trochou smetany.
    5. Polovinu odložíme a zbytek rozmixujeme se spařeným zeleným chřestem a listy špenátu.
    6. Vejce vaříme při 62 stupních asi 45 minut.
    7. Při podávání vejce vyklepneme do talíře, přelijeme polévkou,přidáme kousky chřestu a kaviár.
    8. Dobrou chuť!

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové makarony s citronem

Created with Sketch. 20  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřest v rohlíku

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bramborový salát s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestová pomazánka

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bílý chřest s ricottovým dipem, grilovaným sýrem halloumi a novými pečenými bramborami

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018