Gnocchi s chřestem

Doba přípravy
Created with Sketch. 25  min 
Počet porcí
4
Ingredience

1 svazek bílého chřestu (cca 400 g)
600 g gnocchi
50 ml smetany
20 g másla

100 g koktejlových rajčat
100 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
sůl
mletý černý pepř

  1. Odkrojíme a odstraníme dřevnaté konce chřestu. Chřest nakrájíme na špalíčky.
  2. Spaříme kousky chřestu ve vroucí osolené vodě 2 min. Poté chřest ihned slijeme, opláchneme studenou vodou a dáme stranou.
  3. Gnocchi uvaříme v dotatečném množství vroucí osolené vody – až vyplavou, jsou hotové.
  4. Mezitím ve velké hluboké pánvi na másle krátce opečeme špalíčky chřestu, přidáme rajčátka překrájená na poloviny, prohřejeme, zjemníme smetanou a podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Smícháme s uvařenými noky a hned podáváme ozdobené hoblinami parmezánu.

 

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové makarony s citronem

Created with Sketch. 20  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřest v rohlíku

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bramborový salát s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestová pomazánka

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bílý chřest s ricottovým dipem, grilovaným sýrem halloumi a novými pečenými bramborami

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018