1 svazek bílého chřestu (cca 400 g)
600 g gnocchi
50 ml smetany
20 g másla
100 g koktejlových rajčat
100 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
sůl
mletý černý pepř
Odkrojíme a odstraníme dřevnaté konce chřestu. Chřest nakrájíme na špalíčky.
Spaříme kousky chřestu ve vroucí osolené vodě 2 min. Poté chřest ihned slijeme, opláchneme studenou vodou a dáme stranou.
Gnocchi uvaříme v dotatečném množství vroucí osolené vody – až vyplavou, jsou hotové.
Mezitím ve velké hluboké pánvi na másle krátce opečeme špalíčky chřestu, přidáme rajčátka překrájená na poloviny, prohřejeme, zjemníme smetanou a podle chuti osolíme a opepříme.
Smícháme s uvařenými noky a hned podáváme ozdobené hoblinami parmezánu.