24 výhonků bílého chřestu (může být i zelený nebo oba)
3 balení listového těsta (použijeme už rozválené) cca 300g
2 hrsti listového špenátu (cca 50 g)
4 plátky sušené šunky
120 g sýra s modrou plísní
1 vejce na potření
Chřest uvaříme dle základního receptu.
Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na kuchyňské utěrce.
Rozválené listové těsto rozdělíme vždy na 4 díly.
U prvního druhu na každý díl těsta položíme 2 přepůlené výhonky na které rozložíme půl hrsti baby špenátu, pro druhý typ 2 přepůlené výhonky zabalíme do 1 plátku sušené šunky, pro třetí na chřest nastrouháme nebo nakrájíme asi 30g sýra s modrou plísní. Od každého druhu uděláme 4ks.
Zabalíme a potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme v troubě předehřáté cca 200 °C cca 20-25 minut – dozlatova.