Tagliatelle ze syrového bílého chřestu se studenou rajčatovou omáčkou

Doba přípravy
Created with Sketch. X  min 
Počet porcí
Y
Ingredience
  1. Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce. Odkrojíme i hlavičky (cca 3cm) – ty si schováme na ozdobu – pokud jsou výhonky příliš silné, rozkrojíme hlavičky podélně napůl.
  2. Zbytek výhonků oloupeme a škrabkou na zeleninu z nich nakrájíme dlouhé nudličky.
  3. Smícháme vymačkanou šťávu z citrónu s olivovým olejem a trochou mletého pepře.
  4. Tento dresing promícháme s chřestovými nudlemi a necháme asi 40 minut marinovat.
  5. Pasírovaná rajčata smícháme s nasekaným oregánem, polévkovou lžící olivového oleje, polévkovou lžící citrónové šťávy a prolisovaným stroužkem česneku.
  6. Servírujeme v hlubokých talířích – chřestové nudle přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem, ozdobíme chřestovými hlavičkami a snítkou oregána.

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestová pomazánka

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bílý chřest s ricottovým dipem, grilovaným sýrem halloumi a novými pečenými bramborami

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 8

Chřestové risotto s parmesánem šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 6

Dvoubarevný chřestový krém s pošírovaným vejcem a kaviárem

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřest se strouhankou a holandskou omáčkou šéfkuchaře Benetky

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018