Skladování chřestu

Doba přípravy
Created with Sketch. X  min 
Počet porcí
Y
Ingredience

Chřest je nejlepší konzumovat co nejčerstvější. Už jen proto je chřest od českého pěstitele mnohem lepší než dlouze dopravovaný ze zahraničí. Ideální je konzumovat chřest několik hodin po sklizni.
Chřest skladujeme v chladničce při teplotě kolem +5°C i několik dní, maximálně jeden týden. Vhodné je ale co nejrychlejší zpracování, protože skladováním se znehodnocuje skvělá chuť a chřest ztrácí vysoký obsah cukru.
Chřest je vhodné skladovat zabalený do vlhké utěrky. Mírně povadlému chřestu pomůžeme namočením do vody.
Syrový chřest není vhodné zamrazit: pokud to musí být, zamrazte tedy tepelně upravený. Zamrazený chřest se nicméně čerstvému nevyrovná.

Další recepty

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Špenátové wafle s chřestem, zakysanou smetanou a bylinkami

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 6

Chřestové rizoto z chřestových slavností

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Nejlepší chřestová polévka z letošních chřestových slavností

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 7

Grilovaná krkovice, zelný salát s křenem, chřest

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní kuřátka s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové ragú

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Krémová polévka z bílého chřestu s blanšírovaným hráškem a česnekovými krutony

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018