Chřest zapečený s prosciuttem a parmezánem

Chřest zapečený s prosciuttem a parmezánem
3.69 (73.85%) 13 votes

Ingredience:

16 – 20 výhonků chřestu (bílý, zelený nebo obojí)
16 – 20 tenkých plátků sušené šunky (prosciutto, schinkenspeck,pršut…)

 
150 g parmezánu (nejlépe čerstvě nastrouhaného)
50 – 100 ml olivového oleje
Chřest zapečený s prosciuttem a parmezánem Chřest zapečený s prosciuttem a parmezánem Chřest zapečený s prosciuttem a parmezánem
  1. Chřest uvaříme dle základního receptu.
  2. Po zchlazení ve studené vodě osušíme na kuchyňské utěrce a každý výhonek zabalíme do plátku sušené šunky (pokud jsou plátky příliš velké, můžeme je rozpůlit – stačí, když je výhonek zabalený alespoň ze ⅔.
  3. Dno zapékací misky zastříkneme olivovým olejem, poklademe chřestem zabaleným v šunce, bohatě posypeme nastrouhaným parmezánem a ještě zastříkneme olivovým olejem.
  4. V troubě předehřáté na 200 °C zapečeme cca 10 min, až sýr lehce zezlátne.
  5. Podáváme například se salátem a toasty.

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 minut

Chřest zapečený s prosciuttem a parmezánem Chřest zapečený s prosciuttem a parmezánem