Přinášíme recept na domácí poke bowl od food bloggerky Kláry Michalové
- Nejlépe v rýžovaru uvařte sushi rýži a po uvaření ji promíchejte s 3 lžícemi sushi seasoning (rýžový ocet, cukr, sůl) a nechte vychladnout.
- Čerstvého lososa (300 g) zbavte kůže, omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky 1×1 cm.
- V misce smíchejte 4 lžíce japonské sójovky, 3 lžíce mirinu, 3/4 lžíce sezamového oleje a 1/2 lžíce nastrouhaného zázvoru.
- Do omáčky vložte lososa, promíchejte a nechte 10 minut marinovat.
- 9 stonků tenčího zeleného chřestu vařte 3 minuty v osolené vodě, poté prudce zchlaďte a nakrájejte na kousky.
- 1 mrkev nastrouhejte na tenké julienne nudličky, 4 ředkvičky nakrájejte na tenounké plátky a 1 jarní cibulku na plátky.
- Rýži rozdělte do misek a nandejte na ni lososa, připravenou zeleninu a hotový wakame salát, zalijte zbylou marinádou a posypte černým sezamem.
- Zeleninu můžete různě měnit – hodí se třeba salátová okurka, edamame boby, mango nebo žlutý meloun… A místo lososa zkuste někdy i tuňáka!