Smažený chřest s domácí remuládou

Doba přípravy
Created with Sketch. 35  min 
Počet porcí
4
Ingredience

Suroviny na remuládu:

200 g majonézy
150 g bílého jogurtu
1 sterilovaná okurka nasekaná najemno
½ polévové lžíce kaparů naložených v octě, nasekaných najemno

2 ančovičkové filety nasekané najemno
½ čajové lžičky worchestrové omáčky
2 čajové lžičky dijonské hořčice
pár kapek citronové šťávy
trochu čerstvě mletého černého pepře

(pokud máte málo času, můžete nahradit „tatarskou omáčkou“ ze supermarketu, ale není to úplně to pravé a těch 10 minut navíc stojí za to…)

  1. Chřest uvaříme dle základního receptu.
  2. Po zchlazení ve studené vodě osušíme na kuchyňské utěrce.
  3. Obalíme postupně v mouce, vajíčku a strouhance.
  4. Rozpálíme na pánvi dostatečné množství oleje a smažíme dozlatova (můžeme použít i fritovací hrnec při teplotě cca 160 °C).
  5. Necháme okapat na kuchyňské utěrce a podáváme s remuládou, zeleninovým salátem a pečivem nebo vařenými bramborami.

Další recepty

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Špenátové wafle s chřestem, zakysanou smetanou a bylinkami

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 6

Chřestové rizoto z chřestových slavností

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Nejlepší chřestová polévka z letošních chřestových slavností

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 7

Grilovaná krkovice, zelný salát s křenem, chřest

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní kuřátka s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové ragú

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Krémová polévka z bílého chřestu s blanšírovaným hráškem a česnekovými krutony

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018