Chřest se strouhankou a holandskou omáčkou šéfkuchaře Benetky

Doba přípravy
Created with Sketch. 35  min 
Počet porcí
4
Ingredience

500 g pečlivě oloupaného bílého chřestu
500 g oloupaných brambor
“panko” nebo čerstvá strouhanka
olivový olej

pro holandskou omáčku:
100 g přepuštěné máslo
100 ml bílé víno
3 žloutky
3 lžíce octa
sůl
pepř
cukr
hořčicové semínko
nové koření
jedna lžíce nadrobno nakrájené šalotky

chřestový vývar ze slupek

Chřest se strouhankou a holandskou omáčkou podle šéfkuchaře Hotelu Art Nouveau Palace Radka Benetky

  1. Chřest očistíme a slupky necháme vařit v osolené vodě s trochou cukru,citronem a kouskem bílého chleba, minimálně 20 minut.
  2. Holandská omáčka: ocet, bílé víno,koření a šalotku svaříme a přecedíme.
  3. Přidáme špetku soli, žloutky a nad párou vyšleháme do pěny.
  4. Sejmeme z ohně a postupně zašleháváme přepuštěné máslo.
  5. Chřest: oloupaný a očištěný bílý chřest přidáme k oloupaným bramborám do vývaru a vaříme v závislosti na tloušťce chřestu cca 5 – 7 minut.
  6. Vložíme na pánev do horkého másla, zlehka opečeme a zasypeme opečenou strouhankou.
  7. Dopečeme dozlatova a podáváme.
  8. Zbylý chřestový vývar uschováme můžeme použít, například jako základ pro přípravu chřestového krému či rizota.

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové makarony s citronem

Created with Sketch. 20  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřest v rohlíku

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bramborový salát s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestová pomazánka

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bílý chřest s ricottovým dipem, grilovaným sýrem halloumi a novými pečenými bramborami

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018