Jak poznat čerstvý chřest

Doba přípravy
Created with Sketch. X  min 
Počet porcí
Y
Ingredience

Sezóna chřestu u nás trvá zhruba od poloviny dubna do konce června. I mimo tuto dobu chřest seženete, ale nebude český, čili bude méně čerstvý.
Čerstvě sklizený bílý chřest poznáte podle hodně pevných, sevřených hlaviček a lesklého povrchu. Při naříznutí vytéká bílá míza.
Čerstvý bílý chřest se nedá ohnout, praskne. Naopak, pokud je chřest gumový, nekažte si chuť a nekupujte ho. U zeleného lehký ohyb naopak není na škodu.

Čerstvé výhonky vržou, pokud je o sebe třete.
Čerstvý chřest není svraštělý a není výrazně okoralý v řezu.

Chřest by měl vonět, nikoli zapáchat.

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestová pomazánka

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bílý chřest s ricottovým dipem, grilovaným sýrem halloumi a novými pečenými bramborami

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 8

Chřestové risotto s parmesánem šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 6

Dvoubarevný chřestový krém s pošírovaným vejcem a kaviárem

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřest se strouhankou a holandskou omáčkou šéfkuchaře Benetky

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018