Jak poznat čerstvý chřest

Doba přípravy
Created with Sketch. X  min 
Počet porcí
Y
Ingredience

Sezóna chřestu u nás trvá zhruba od poloviny dubna do konce června. I mimo tuto dobu chřest seženete, ale nebude český, čili bude méně čerstvý.
Čerstvě sklizený bílý chřest poznáte podle hodně pevných, sevřených hlaviček a lesklého povrchu. Při naříznutí vytéká bílá míza.
Čerstvý bílý chřest se nedá ohnout, praskne. Naopak, pokud je chřest gumový, nekažte si chuť a nekupujte ho. U zeleného lehký ohyb naopak není na škodu.

Čerstvé výhonky vržou, pokud je o sebe třete.
Čerstvý chřest není svraštělý a není výrazně okoralý v řezu.

Chřest by měl vonět, nikoli zapáchat.

Další recepty

Created with Sketch. 10  min  #Meals Created with Sketch. Y

Video: Jak na loupání chřestu s Jirkou Šafářem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní čočkový salát s chřestem a ředkvičkami

Created with Sketch. 10  min  #Meals Created with Sketch. 4

Zelný salát s chřestem, jablkem a koprem

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 3

Chřestové stir-fry Kláry Michalové

Created with Sketch. 15  min  #Meals Created with Sketch. 4

Gnocchi s chřestem a brynzou

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 3

Tarhoňa s chřestem a brynzou

Created with Sketch. 20  min  #Meals Created with Sketch. 20

Chřestové máslo

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018