Smažený chřest s domácí remuládou

Smažený chřest s domácí remuládou
3.9 (78.71%) 31 votes

Ingredience:

1 svazek bílého chřestu (16 – 20) výhonků
200 g dobré, nejlépe domácí strouhanky

 
100 g hladké mouky
2 vejce
kvalitní olej na smažení

Suroviny na remuládu:

(pokud máte málo času, můžete nahradit „tatarskou omáčkou“ ze supermarketu, ale není to úplně to pravé a těch 10 minut navíc stojí za to…):

200 g majonézy
150 g bílého jogurtu
1 sterilovaná okurka nasekaná najemno
½ polévové lžíce kaparů naložených v octě, nasekaných najemno
2 ančovičkové filety nasekané najemno
½ čajové lžičky worchestrové omáčky
2 čajové lžičky dijonské hořčice
pár kapek citronové šťávy
trochu čerstvě mletého černého pepře
Smažený chřest s domácí remuládou Smažený chřest s domácí remuládou Smažený chřest s domácí remuládou
  1. Chřest uvaříme dle základního receptu.
  2. Po zchlazení ve studené vodě osušíme na kuchyňské utěrce.
  3. Obalíme postupně v mouce, vajíčku a strouhance.
  4. Rozpálíme na pánvi dostatečné množství oleje a smažíme dozlatova (můžeme použít i fritovací hrnec při teplotě cca 160 °C).
  5. Necháme okapat na kuchyňské utěrce a podáváme s remuládou, zeleninovým salátem a pečivem nebo vařenými bramborami.

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 – 40 minut

Smažený chřest s domácí remuládou Smažený chřest s domácí remuládou Smažený chřest s domácí remuládou