Chřest s holandskou omáčkou
Doba přípravy
20
min
- 20 – 24 výhonků chřestu (bílý, zelený nebo obojí)
- 3 žloutky
- 50 ml vývaru
- 50 ml bílého vína
- bílý pepř
- sůl
- 100 g přepuštěného másla
- Máslo přepustíme, chřest očistíme (odřízneme dřevnaté konečky a pokud máme bílý chřest, tak asi centimetr pod hlavičkou oloupeme).
- Ve vodní lázni rozmícháme žloutky s vývarem a vínem, solí a pepřem, šleháme do zhoustnutí, poté zašleháme přepuštěné máslo.
- Chřest uvaříme dle základního receptu.
- Chřest naservírujeme na nahřáté talíře a podáváme přelitý holandskou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory ve slupce nebo toasty.
Made by
SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018