Bílý chřest zapečený se šunkou a ementálem

Doba přípravy
Created with Sketch. 30  min 
Počet porcí
4
Ingredience

16 výhonků bílého chřestu
8 plátků dušené šunky

8 plátků tvrdého sýra ementálského typu (madeland, leerdamer, maasdamer, ementaler)
cca 30g másla

  1. Chřest uvaříme dle základního receptu.
  2. Po zchlazení ve studené vodě výhonky osušíme na kuchyňské utěrce.
  3. Na dno zapékací misky rozložíme plátky šunky, na ně rozdělíme po chřest – na jeden plátek šunky dva výhonky, poklademe vločkami másla a na ně položíme plátky sýra.
  4. V troubě předehřáté na 200°C zapečeme cca 15 min až se sýr roztaví.
  5. Podáváme s listovým salátem.

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestová pomazánka

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bílý chřest s ricottovým dipem, grilovaným sýrem halloumi a novými pečenými bramborami

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 8

Chřestové risotto s parmesánem šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 6

Dvoubarevný chřestový krém s pošírovaným vejcem a kaviárem

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřest se strouhankou a holandskou omáčkou šéfkuchaře Benetky

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018