Chřest s holandskou omáčkou

Doba přípravy
Created with Sketch. 20  min 
Počet porcí
4
Ingredience
  • 20 – 24 výhonků chřestu (bílý, zelený nebo obojí)
  • 3 žloutky
  • 50 ml vývaru
  • 50 ml bílého vína
  • bílý pepř
  • sůl
  • 100 g přepuštěného másla
  1. Máslo přepustíme, chřest očistíme (odřízneme dřevnaté konečky a pokud máme bílý chřest, tak asi centimetr pod hlavičkou oloupeme).
  2. Ve vodní lázni rozmícháme žloutky s vývarem a vínem, solí a pepřem, šleháme do zhoustnutí, poté zašleháme přepuštěné máslo.
  3. Chřest uvaříme dle základního receptu.
  4. Chřest naservírujeme na nahřáté talíře a podáváme přelitý holandskou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory ve slupce nebo toasty.

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové makarony s citronem

Created with Sketch. 20  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřest v rohlíku

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bramborový salát s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestová pomazánka

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bílý chřest s ricottovým dipem, grilovaným sýrem halloumi a novými pečenými bramborami

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018