Chřest v rohlíku

Doba přípravy
Created with Sketch. 20  min 
Počet porcí
4
Ingredience

1 svazek zeleného chřestu
1 svazek mrkve
5 lžic pesta z medvědího česneku
5 lžic majonézy/sojanézy
4 kvalitní rohlíky
sůl, pepř
olivový olej

Vyzkoušejte netradiční chřest v rohlíku od kouzelnic z Veskle!

  1. Chřest omyjeme a odkrojíme tvrdé konce.
  2. Mrkev důkladně omyjeme a podélně rozřízneme i s natí.
  3. Vyložíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem a jemně opepříme.
  4. Pečeme ideálně pod grilem na 230c cca 7 min.
  5. Rohlíky vydlabeme, nahřejeme, naplníme omáčkou kterou získáme smícháním pesta a majonézy (nebo sojanézy), třemi stonky opečeného zeleného chřestu a jednou půlkou mrkve.
  6. Ozdobit můžeme jedním stonkem hladkolisté petržele nebo natí z mrkve.

foto (c): Marie Bartošová

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové makarony s citronem

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bramborový salát s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bílý chřest s ricottovým dipem, grilovaným sýrem halloumi a novými pečenými bramborami

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestová pomazánka

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 8

Chřestové risotto s parmesánem šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 6

Dvoubarevný chřestový krém s pošírovaným vejcem a kaviárem

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018