Warning: include_once(/webhosting/ftp/atelier/www.ceskychrest.cz/wp-content/themes/ceskychrest/acf/acf.php): failed to open stream: No such file or directory in /webhosting/ftp/atelier/www.ceskychrest.cz/wp-content/plugins/spritesfeed/includes/functions.php on line 865

Warning: include_once(): Failed opening '/webhosting/ftp/atelier/www.ceskychrest.cz/wp-content/themes/ceskychrest/acf/acf.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php7:/usr/share/php') in /webhosting/ftp/atelier/www.ceskychrest.cz/wp-content/plugins/spritesfeed/includes/functions.php on line 865
Chřest v rohlíku | Český chřest Chřest v rohlíku – Český chřest

Chřest v rohlíku

Doba přípravy
Created with Sketch. 20  min 
Počet porcí
4
Ingredience
1 svazek zeleného chřestu 1 svazek mrkve 5 lžic pesta z medvědího česneku 5 lžic majonézy/sojanézy 4 kvalitní rohlíky sůl, pepř olivový olej

Vyzkoušejte netradiční chřest v rohlíku od kouzelnic z Veskle!

  1. Chřest omyjeme a odkrojíme tvrdé konce.
  2. Mrkev důkladně omyjeme a podélně rozřízneme i s natí.
  3. Vyložíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem a jemně opepříme.
  4. Pečeme ideálně pod grilem na 230c cca 7 min.
  5. Rohlíky vydlabeme, nahřejeme, naplníme omáčkou kterou získáme smícháním pesta a majonézy (nebo sojanézy), třemi stonky opečeného zeleného chřestu a jednou půlkou mrkve.
  6. Ozdobit můžeme jedním stonkem hladkolisté petržele nebo natí z mrkve.

foto (c): Marie Bartošová

Další recepty

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018