1 kg zelený a bílý chřest
500 g arborio rýže
200 ml Olivový olej
100 ml suché bílé víno
200 g máslo
sůl a pepř dle chuti
1 lžíce šalotky
200 g parmazánu
1 l slepičí / chřestový vývar
cherry rajčátka
snítka tymiánu
Chřest očistíme a slupky necháme vařit v osolené vodě s trochou cukru,citronem a kouskem bílého chleba minimálně 20 minut, lépe však až hodinu.
Chřest spaříme ve vývaru,nakrájíme a lehce karamelizujeme na másle.
V hrnci orestujeme salotku a cibulku s tymianem,přidáme rýži a promícháme.
Odvaříme bílým vínem a za postupného přilévání vývarem dovaříme al dente.
V polovině přípravy přidáme kousky spařeného chřestu a trochu chřestového pyré.
Risotto dokončíme vmícháním studeného másla a parmesánu.
Podáváme s chřestovými špičkami, rajčátky a kvalitním olivovým olejem.