Chřestové risotto s parmesánem šéfkuchaře Benetky

Doba přípravy
Created with Sketch. 40  min 
Počet porcí
8
Ingredience

1 kg zelený a bílý chřest
500 g arborio rýže
200 ml Olivový olej
100 ml suché bílé víno
200 g máslo
sůl a pepř dle chuti
1 lžíce šalotky
200 g parmazánu
1 l slepičí / chřestový vývar
cherry rajčátka
snítka tymiánu

  1. Chřest očistíme a slupky necháme vařit v osolené vodě s trochou cukru,citronem a kouskem bílého chleba minimálně 20 minut, lépe však až hodinu.
  2. Chřest spaříme ve vývaru,nakrájíme a lehce karamelizujeme na másle.
  3. V hrnci orestujeme salotku a cibulku s tymianem,přidáme rýži a promícháme.
  4. Odvaříme bílým vínem a za postupného přilévání vývarem dovaříme al dente.
  5. V polovině přípravy přidáme kousky spařeného chřestu a trochu chřestového pyré.
  6. Risotto dokončíme vmícháním studeného másla a parmesánu.
  7. Podáváme s chřestovými špičkami, rajčátky a kvalitním olivovým olejem.

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové makarony s citronem

Created with Sketch. 20  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřest v rohlíku

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bramborový salát s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestová pomazánka

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bílý chřest s ricottovým dipem, grilovaným sýrem halloumi a novými pečenými bramborami

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018