Chřestové risotto s parmesánem šéfkuchaře Benetky

Doba přípravy
Created with Sketch. 40  min 
Počet porcí
8
Ingredience

1 kg zelený a bílý chřest
500 g arborio rýže
200 ml Olivový olej
100 ml suché bílé víno
200 g máslo
sůl a pepř dle chuti
1 lžíce šalotky
200 g parmazánu
1 l slepičí / chřestový vývar
cherry rajčátka
snítka tymiánu

  1. Chřest očistíme a slupky necháme vařit v osolené vodě s trochou cukru,citronem a kouskem bílého chleba minimálně 20 minut, lépe však až hodinu.
  2. Chřest spaříme ve vývaru,nakrájíme a lehce karamelizujeme na másle.
  3. V hrnci orestujeme salotku a cibulku s tymianem,přidáme rýži a promícháme.
  4. Odvaříme bílým vínem a za postupného přilévání vývarem dovaříme al dente.
  5. V polovině přípravy přidáme kousky spařeného chřestu a trochu chřestového pyré.
  6. Risotto dokončíme vmícháním studeného másla a parmesánu.
  7. Podáváme s chřestovými špičkami, rajčátky a kvalitním olivovým olejem.

Další recepty

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Špenátové wafle s chřestem, zakysanou smetanou a bylinkami

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 6

Chřestové rizoto z chřestových slavností

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Nejlepší chřestová polévka z letošních chřestových slavností

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 7

Grilovaná krkovice, zelný salát s křenem, chřest

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní kuřátka s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové ragú

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Krémová polévka z bílého chřestu s blanšírovaným hráškem a česnekovými krutony

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018