Warning: include_once(/webhosting/ftp/atelier/www.ceskychrest.cz/wp-content/themes/ceskychrest/acf/acf.php): failed to open stream: No such file or directory in /webhosting/ftp/atelier/www.ceskychrest.cz/wp-content/plugins/spritesfeed/includes/functions.php on line 865

Warning: include_once(): Failed opening '/webhosting/ftp/atelier/www.ceskychrest.cz/wp-content/themes/ceskychrest/acf/acf.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php7:/usr/share/php') in /webhosting/ftp/atelier/www.ceskychrest.cz/wp-content/plugins/spritesfeed/includes/functions.php on line 865
Jemný chřestový krém s limetkovými listy | Český chřest Jemný chřestový krém s limetkovými listy – Český chřest

Jemný chřestový krém s limetkovými listy

Doba přípravy
Created with Sketch. 30  min 
Počet porcí
4
Ingredience
  • 400 g oloupaného bílého chřestu
  • 1 menší kořenová petržel
  • 1 středně velká šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • Silný plátek másla
  • 800 ml slabého zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 limetkové listy (sušené či mrazené k dostání v asijských prodejnách)
  • Šťáva z citronu podle chuti
  • Jarní cibulka na ozdobu
  • Panenský olivový olej (výborná je příchuť s chilli)
  1. Šalotku pokrájejte najemno. Petržel na kostky. Vše zpěňte na másle asi 3 minuty. Přidejte pokrájený česnek i pokrájený chřest. Zalijte vývarem.
  2. Přidejte limetkové listy a nechte povařit asi 10-15 minut až je zelenina měkká.
  3. Mezitím nakrájejte jarní cibulku na podlouhlé tenké proužky. Vhoďte do studené vody s kostkami ledu a nechte pár minut odstát, až se cibulka lehce stočí.
  4. Vyjměte limetkové listy, přilijte smetanu, ochuťte solí, citrónovou šťávou a rozmixujte dohladka.
  5. Polévku podávejte zakápnutou olivovým olejem a ozdobenou okapanou jarní cibulkou.

Recept i foto pro Český chřest připravila exkluzivně spisovatelka a autorka kuchařek Lenka Požárová.

Další recepty

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018