Recept na vitamíny i chutí nabitý belgurový salát s bílým chřestem a červenou řepou a zálivkou nám laskavě poskytla chřesťanka Inna Valoušková, autorka skvělého kuchařského blogu Garden and Kitchen a stejnojmenného Instagramu. Díky a dobrou chuť!
- Řepu omyjeme, osušime, posílíme, zakapeme olivovým olejem, dáme do alobalu a pečeme v troubě při 180 stupních hodinu, poté ji necháme vychladit, oloupeme a pokrájíme na plátky.
- Bulgur propláchneme a zalijeme vodou v poměru 1 díl bulguru a 2 díly vody a vaříme 18-20 minut do změknuti.
- Chřest pečlivě oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a v páře podle tloušťky výhonků vaříme 5-8 minut.
- Veškeré suroviny na zálivku dáme do skleničky, parkrat zatřeseme skleničkou a zálivka je hotova.
- Část zálivku dáme do bulguru a promícháme. Na bulgur poskládáme plátky červené řepy, kousky chřestu, čerstvou petrželku a posypeme vlašskými ořechy a vše zakapeme zálivkou .