Smažený chřest s domácí remuládou

Doba přípravy
Created with Sketch. 35  min 
Počet porcí
4
Ingredience

Suroviny na remuládu:

200 g majonézy
150 g bílého jogurtu
1 sterilovaná okurka nasekaná najemno
½ polévové lžíce kaparů naložených v octě, nasekaných najemno

2 ančovičkové filety nasekané najemno
½ čajové lžičky worchestrové omáčky
2 čajové lžičky dijonské hořčice
pár kapek citronové šťávy
trochu čerstvě mletého černého pepře

(pokud máte málo času, můžete nahradit „tatarskou omáčkou“ ze supermarketu, ale není to úplně to pravé a těch 10 minut navíc stojí za to…)

  1. Chřest uvaříme dle základního receptu.
  2. Po zchlazení ve studené vodě osušíme na kuchyňské utěrce.
  3. Obalíme postupně v mouce, vajíčku a strouhance.
  4. Rozpálíme na pánvi dostatečné množství oleje a smažíme dozlatova (můžeme použít i fritovací hrnec při teplotě cca 160 °C).
  5. Necháme okapat na kuchyňské utěrce a podáváme s remuládou, zeleninovým salátem a pečivem nebo vařenými bramborami.

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestová pomazánka

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bílý chřest s ricottovým dipem, grilovaným sýrem halloumi a novými pečenými bramborami

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 8

Chřestové risotto s parmesánem šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 6

Dvoubarevný chřestový krém s pošírovaným vejcem a kaviárem

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřest se strouhankou a holandskou omáčkou šéfkuchaře Benetky

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018