Zelný salát s chřestem, jablkem a koprem

Doba přípravy
Created with Sketch. 10  min 
Počet porcí
4
Ingredience
  • 200 g zlehka vymačkaného kysaného zelí
  • 200 g zeleného chřestu (lze využít i čerstvý a pečlivě oloupaný bílý chřest)
  • 1 červené sladké jablko
  • hrst čerstvého kopru

Jarní paráda, jednoduchá na přípravu a zároveň vitamínová i chuťová bomba!   Recept pro všechny zapálené chřesťany připravila zapálená kuchařka Lenka Požárová.

  1. Jablko pokrájejte na velikost sirek. Chřest na tenčí plátky. Pokud použijete bílý, pečlivě jej předem oloupejte.
  2. Kopr nasekejte na jemno.
  3. Vše promíchejte s kysaným zelím a rozdělte do misek. Pokud vám vadí dlouhé kusy zelí, můžete i to nahrubo nasekat 

Další recepty

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Špenátové wafle s chřestem, zakysanou smetanou a bylinkami

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 6

Chřestové rizoto z chřestových slavností

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Nejlepší chřestová polévka z letošních chřestových slavností

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 7

Grilovaná krkovice, zelný salát s křenem, chřest

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní kuřátka s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové ragú

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Krémová polévka z bílého chřestu s blanšírovaným hráškem a česnekovými krutony

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018