Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Doba přípravy
Created with Sketch. 25  min 
Počet porcí
4
Ingredience
  • zelený chřest 250 g (1/2 svazku)
  • citronová šťáva z 1/2 citronu
  • sůl
  • pepř (čerstvě namletý)
  • 1 hrst strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce extra virgin olivového oleje
  • 250 g špaget
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 50 g uzené slaniny
  • 3 stroužky česneku
  1. Nejprve odlomte dřevnaté stonky chřestu (můžete je schovat třeba na vývar).
  2. Odkrojte třetinu stonků a dejte je na 3 minuty povařit do hrnce s vroucí osolenou vodou. Poté je děrovanou lžící vyndejte, propláchněte studenou vodou a dejte do malého mixéru.
  3. Přilijte asi 100 ml vody z hrnce, citronovou šťávu, sůl, pepř, nastrouhaný parmazán a trochu olivového oleje. Rozmixujte dohladka.
  4. Mezitím do hrnce s vodou po vaření chřestu dejte špagety a uvařte je tak, aby byly al dente. Na poslední 3 minuty přihoďte k těstovinám na kolečka nakrájenou druhou třetinu stonků chřestu.
  5. Na malé pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm uzenou slaninu nakrájenou na kostičky, plátky česneku a zbylé špičky chřestu. Osolte a opepřete.
  6. Uvařené špagety slijte a promíchejte s rozmixovaným chřestem. Nandejte na talíře a navrch rozdělte orestovanou směs. Ozdobte hoblinkami parmazánu.

 

Klára Michalová, Instagram @sklarouvkuchyni

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. Y

KRÉMOVÁ CHŘESTOVÁ POLÉVKA S PARMAZÁNEM

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Špenátové wafle s chřestem, zakysanou smetanou a bylinkami

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 6

Chřestové rizoto z chřestových slavností

Created with Sketch. 40  min  #Meals Created with Sketch. 10

Nejlepší chřestová polévka z letošních chřestových slavností

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018