Bílý chřest zapečený s prosciuttem, parmezánem a rajčaty

Bílý chřest zapečený s prosciuttem, parmezánem a rajčaty
4.1 (82%) 10 votes

Ingredience:

16 – 20 výhonků bílého chřestu
16 – 20 tenkých plátků sušené šunky (prosciutto, schinkenspeck, pršut…)

100 g parmezánu (nejlépe čerstvě nastrouhaného)
2 rajčata (nakrájená na kolečka asi 3 mm)
50 – 100 ml olivového oleje
Bílý chřest zapečený s rajčaty, sušenou šunkou a parmezánem Bílý chřest zapečený s rajčaty, sušenou šunkou a parmezánem Bílý chřest zapečený s rajčaty, sušenou šunkou a parmezánem
  1. Chřest uvaříme dle základního receptu.
  2. Po zchlazení ve studené vodě osušíme na kuchyňské utěrce a každý výhonek zabalíme do plátku sušené šunky (pokud jsou plátky příliš velké, můžeme je rozpůlit – stačí, když je výhonek zabalený alespoň ze ⅔).
  3. Na dno zapékací misky zastříknuté olivovým olejem dáme chřest zabalený v šunce, poklademe rajčaty (nakrájenými na cca 3mm silná kolečka) a posypeme nastrouhaným parmezánem a ještě zastříkneme olivovým olejem.
  4. V troubě předehřáté na 200°C zapečeme cca 10 min až sýr lehce zezlátne.
  5. Podáváme samostatně jako teplý předkrm nebo s pečivem a míchaným salátem jako hlavní chod.

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 minut

Bílý chřest zapečený s rajčaty, sušenou šunkou a parmezánem Bílý chřest zapečený s rajčaty, sušenou šunkou a parmezánem