Rychlý dezert z chřestových špiček s jahodovo-tvarohovým krémem

Doba přípravy
Created with Sketch. 25  min 
Počet porcí
4
Ingredience

20 – 28 špiček bílého chřestu – zbydou vám buď při přípravě jiného receptu nebo výhodně koupíte přímo na farmě v Hostíně

200 g jahod
500 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
cca 50 g vanilkového cukru

  1. Chřest uvaříme dle základního receptu, ve kterém VYNECHÁME SŮL.
  2. Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na kuchyňské utěrce.
  3. Jahody rozmixujeme s tvarohem a dle chuti trochou cukru dohladka a necháme vychladit.
  4. Do poháru vlijeme rozmixovaný krém a zapícháme do něj chřestové špičky.

 

Další recepty

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové makarony s citronem

Created with Sketch. 20  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřest v rohlíku

Created with Sketch. 45  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bramborový salát s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové Stir Fry šéfkuchaře Benetky

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestová pomazánka

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Bílý chřest s ricottovým dipem, grilovaným sýrem halloumi a novými pečenými bramborami

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018