Recept na chřestovou tarhoňu připravila Dagmar Brixová.
- Na másle poduste cibulku.
- Přidejte tarhoňu a zalijte vodou, osolte, opepřte a přihoďte rozkrájený zelený chřest (na 1cm velké kousky).
- Špičky chřestu si nechte stranou.
- Postupně jak tarhoňa nabývá na objemu přidávejte vodu.
- Asi po 10 minutách bude tarhoňa měkká.
- Pak do ní vmíchejte brynzu ( já jí ještě promíchala se lžící tvarohu).
- V mezičase si na pánvičce vyškvařte nakrájený špek.
- Když je opečený vyndejte ho z pánve a na sádle, které během škvaření špek pustil, prohřejte špičky chřestu.
- Špekem a chřestem ozdobte tarhoňu na talíři.
Je to nenáročné jídlo na čas i suroviny a pochutnáte si!