Warning: include_once(/webhosting/ftp/atelier/www.ceskychrest.cz/wp-content/themes/ceskychrest/acf/acf.php): failed to open stream: No such file or directory in /webhosting/ftp/atelier/www.ceskychrest.cz/wp-content/plugins/spritesfeed/includes/functions.php on line 865

Warning: include_once(): Failed opening '/webhosting/ftp/atelier/www.ceskychrest.cz/wp-content/themes/ceskychrest/acf/acf.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php7:/usr/share/php') in /webhosting/ftp/atelier/www.ceskychrest.cz/wp-content/plugins/spritesfeed/includes/functions.php on line 865
Tarhoňa s chřestem a brynzou | Český chřest Tarhoňa s chřestem a brynzou – Český chřest

Tarhoňa s chřestem a brynzou

Doba přípravy
Created with Sketch. 35  min 
Počet porcí
3
Ingredience
  • svazek českého chřestu
  • 70 g brynzy (půlka kostky, která se běžně prodává)
  • lžíce tučného tvarohu
  • 100 g špeku
  • hrnek suché tarhoni
  • cibule
  • máslo
  • sůl, pepř

Recept na chřestovou tarhoňu připravila Dagmar Brixová.

  1. Na másle poduste cibulku.
  2. Přidejte tarhoňu a zalijte vodou, osolte, opepřte  a přihoďte rozkrájený zelený chřest (na 1cm velké kousky).
  3. Špičky chřestu si nechte stranou.
  4. Postupně jak tarhoňa nabývá na objemu přidávejte vodu.
  5. Asi po 10 minutách bude tarhoňa měkká.
  6. Pak do ní vmíchejte brynzu ( já jí ještě promíchala se lžící tvarohu).
  7. V mezičase si na pánvičce vyškvařte nakrájený špek.
  8. Když je opečený vyndejte ho z pánve a na sádle, které  během škvaření špek pustil, prohřejte špičky chřestu.
  9. Špekem a chřestem ozdobte tarhoňu na talíři.

Je to nenáročné  jídlo na čas i suroviny a pochutnáte si!

Další recepty

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018