Tarhoňa s chřestem a brynzou

Doba přípravy
Created with Sketch. 35  min 
Počet porcí
3
Ingredience
  • svazek českého chřestu
  • 70 g brynzy (půlka kostky, která se běžně prodává)
  • lžíce tučného tvarohu
  • 100 g špeku
  • hrnek suché tarhoni
  • cibule
  • máslo
  • sůl, pepř

Recept na chřestovou tarhoňu připravila Dagmar Brixová.

  1. Na másle poduste cibulku.
  2. Přidejte tarhoňu a zalijte vodou, osolte, opepřte  a přihoďte rozkrájený zelený chřest (na 1cm velké kousky).
  3. Špičky chřestu si nechte stranou.
  4. Postupně jak tarhoňa nabývá na objemu přidávejte vodu.
  5. Asi po 10 minutách bude tarhoňa měkká.
  6. Pak do ní vmíchejte brynzu ( já jí ještě promíchala se lžící tvarohu).
  7. V mezičase si na pánvičce vyškvařte nakrájený špek.
  8. Když je opečený vyndejte ho z pánve a na sádle, které  během škvaření špek pustil, prohřejte špičky chřestu.
  9. Špekem a chřestem ozdobte tarhoňu na talíři.

Je to nenáročné  jídlo na čas i suroviny a pochutnáte si!

Další recepty

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní kuřátka s chřestem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Chřestové ragú

Created with Sketch. 60  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní chřestový rámen

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Udon nudle s bylinkovým pestem, chřestem a krevetami

Created with Sketch. 35  min  #Meals Created with Sketch. 4

Krémová polévka z bílého chřestu s blanšírovaným hráškem a česnekovými krutony

Created with Sketch. 25  min  #Meals Created with Sketch. 3

Chřestové stir-fry Kláry Michalové

Created with Sketch. 10  min  #Meals Created with Sketch. Y

Video: Jak na loupání chřestu s Jirkou Šafářem

Created with Sketch. 30  min  #Meals Created with Sketch. 4

Jarní čočkový salát s chřestem a ředkvičkami

Created with Sketch. 15  min  #Meals Created with Sketch. 4

Gnocchi s chřestem a brynzou

Created with Sketch. 10  min  #Meals Created with Sketch. 4

Zelný salát s chřestem, jablkem a koprem

sprites logo Made by SPRITES SOFTWARE, s.r.o. © 2018